Jste zde

Motorákem po Trianglu v Děčíně - Den architektury 30.9.2017

V rámci Dne architektury nechává Děčínsko-podmokelská vlastivědná společnost ve spolupráci s Českými drahami, a.s. v sobotu 30. září 2017 vypravit čtyři speciální vlakové jízdy historickým motorákem po tzv. Trianglu v Děčíně.

Vlak vyjíždí z děčínského hlavního nádraží v Podmoklech, směřuje do stanice Děčín–východ, dále do Prostředního Žlebu a vrací se zpět do Podmokel. Potkáme dvě památkově chráněné staniční budovy, dvakrát překonáme po mostech Labe a jednou Ploučnici, přejedeme přes devět viaduktů, projedeme tunely pod Kvádrberkem, Spitzbergem a Pastýřskou stěnou, mineme loubské překladiště a přístav. Město uvidíme z úhlů, které nejsou běžné.

Vedle městského architekta Ondřeje Beneše se budou jednotlivých jízd účastnit osobnosti, kteří pasažérům poskytnou odborný výklad k tématům historie železnice v Děčíně, dopravní technické památky, urbanisticko-architektonické aspekty dopravní infrastruktury, historická budova Rakouské severozápadní dráhy nebo rozvojová zóna Děčín-východ.

Nutná rezervace!!!

Protože kapacitu vlaku je omezená 48 místy na jednu jízdu, je nutné, aby si zájemci konkrétní spoj a místo předem zarezervovali. Rezervace a prodej jízdenek má na starosti Stanislava Hvězdová, kterou prosím co nejdříve kontaktuje. E-mail: hvezdova@soalitomerice.cz, telefon 739 458 307.

Cena jízdenky je stanovená na 50,- Kč. Pokud bude někdo ochotný přispět více, přijmeme to s povděkem, protože finanční náklady akce jsou poměrně značné.

Jízdní řád

Časy odjezdů jsou v 9.00, 11.00, 13.00 a 15.00. Jízdy potrvají 45 minut.
Nástupiště jednotlivých spojů budou patrně uvedená na standardních informačních tabulích ve vestibulu hlavního nádraží. Všem účastníkům ale doporučujeme, aby na místo odjezdu dorazili raději s dostatečným předstihem cca 20 min.

Celý program Dne architektury v Děčíně naleznete zde:

http://www.denarchitektury.cz/index.php/program-2017/mesto/Děčín.html

Kdo si chce železnici užít ještě více a nezná, vřele doporučujeme navštívit rovněž muzejní expozici sdělovací a zabezpečovací techniky na stavědle Sever na hlavním nádraží. http://www.tudc.cz/index.php/cs/meszt-decin

Těšíme se na setkání a hezké dny

Otto Chmelík

Děčínsko-podmokelská vlastivědná společnost

Kontakt: 

Stanislava Hvězdová

Kontakt telefon: 

739 458 307

Kontakt email: 

hvezdova@soalitomerice.cz